Εκδηλώσεις για την Ημέρα Αναπηρίας στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου

Η 3η Δεκεμβρίου τιμάται παγκοσμίως ως ημέρα των ατόμων με αναπηρία και έχει ως σκοπό την αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας ως προς τα δικαιώματα και την ευημερία τους.

Το σχολείο μας, ευαίσθητο σε ζητήματα διαφορετικότητας, συμμετείχε στις δραστηριότητες αυτής της τόσο σημαντικής ημέρας προσκαλώντας το συμπολίτη μας  κύριο Μιχάλη Λεμονή, παραολυμπιονίκη στο άθλημα της Boccia, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση με προθυμία και βρέθηκε κοντά σε 2 τμήματα της Γ Γυμνασίου. Ο κύριος Λεμονής, με πολύ απλά και κατανοητά λόγια,  ενημέρωσε τα παιδιά για τα παραολυμπιακά αθλήματα, απάντησε στις ερωτήσεις τους και έκανε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για την προσβασιμότητα της πόλης μας, για τη στάση των συμπολιτών μας ως προς την αναπηρία και, κυρίως, για τη δύναμη της θέλησης και την αποφασιστικότητα, που καταργεί τα φυσικά εμπόδια. Τα παιδιά μας άκουσαν πολύ προσεκτικά και συμμετείχαν με θέρμη, ενώ η συζήτηση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στις τάξεις.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λεμονή για όλα όσα απλόχερα μοιράστηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Καθώς υποστηρίζουμε ότι για αυτό το σημαντικό θέμα η αφύπνιση  πρέπει να είναι διαρκής και ειλικρινής, θεωρούμε τη συνάντηση αυτή ως αρχή των φετινών δράσεών μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αναπηρία και επιδιώκουμε οι δράσεις αυτές να διαρκέσουν όλο το χρόνο και να απευθύνονται προς όλη τη μαθητική κοινότητα. Ελπίζουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν μια κουλτούρα αλληλεγγύης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, που θα αλλάξει την κοινωνία του αύριο.

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ