Οι αθλητές ΑΜΕΑ έχουν και περίσσια δύναμη ψυχής (άκουσέ το)

Στην Σύρο βρέθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής μπότζια Ανδρέας Κεραμιδάς για την «Εβδομάδα Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, Δημήτριος Βικέλας» (παράλληλα με την αναβίωση των «Τηνίων», της αθλητικής διοργάνωσης – προπομπού των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896), που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και συνδιοργανώθηκαν με τους τοπικούς Δήμους.

Το προηγούμενο διάστημα και ο Μιχάλης Λεμονής βρέθηκε στο πλευρό του στην Αθήνα για την εβδομάδα (1-5/4) δράσεων της Δ’ Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Αττικής, με θέμα «Ημερήσιο Πρόγραμμα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ». Η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ήταν παρούσα για πρώτη φορά, στη μεγάλη αθλητική δράση, η οποία διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρουσίασε στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς τα αθλήματα της Παρά-Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Boccia.

Παραολυμπιονίκες, πανελληνιονίκες και ομοσπονδιακοί προπονητές όχι μόνο παρουσίασαν, αλλά έπαιξαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, δείχνοντας το δρόμο της συμπερίληψης καθώς μαθητές τυπικών και ειδικών σχολείων συμπεριλήφθηκαν στις ομάδες που δημιουργήθηκαν, για τους αγώνες.

Οι Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιάννης Τσιάκος και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη «μύησαν» τους μαθητές στην Παρά-Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

Οι Βασιλική Χατζοπούλου, Μιχάλης Λεμονής, Νίκος Ζαχαριουδάκης, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή και τεχνικό σύμβουλο της ΕΠΕ Ανδρέα Κεραμίδα…έβαλαν τους μαθητές μέσα στον κόσμο του Boccia.

Ο Ανδρέας Κεραμιδάς μίλησε σχετικά στην εκπομπή πάμε αέρα με τον Θάνο Κορομπύλια το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου και για το αθλητικό πρόγραμμα του αθλητή Μιχάλη Λεμονή με πρώτο σταθμό το πανελλήνιο τέλος του επόμενου μήνα και επόμενο ταξίδι στην Ιταλία για συμμετοχή σέ ένα ευρωπαϊκό τουρνουά