Ο Μιχάλης Λεμονής στην συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με το Χαμόγελο του Παιδιού

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη Μενεγάκη να υποδέχεται εκπροσώπους του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Κρήτη του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Συντονίστρια του Κέντρου, κ. Χρυσή Μπομποδάκη, η Κοινωνική Λειτουργός κ. Δέσποινα Ανουσάκη, ο συνεργάτης  κ. Βαγγέλης Στεφανάκης, και ο εθελοντής των δράσεων του Κέντρου, κ. Μιχάλης Λεμονή.

Κοινός στόχος: Η προστασία των παιδιών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» παρουσίασαν το πολύτιμο έργο του οργανισμού, που από το 1996 αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την εξασφάλιση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής τους υγείας.

Ειδικότερα, εστιάστηκε στις δράσεις του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Κρήτη, που εστιάζει σε:

  • Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας και εξαφάνισης παιδιών
  • Υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, φτώχειας ή έκτακτης ανάγκης
  • Συμβολή στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στόχος του Συμφώνου είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του οργανισμού, προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών του Δήμου.

Συνεργασία για ένα μέλλον με περισσότερα χαμόγελα

Ο κ. Μενεγάκης, εκφράζοντας την θερμή του υποστήριξη στο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών.

«Η δραστηριότητα του οργανισμού αγγίζει καίρια ζητήματα, όπως η πολιτική προστασία, η πρόληψη υγείας, ο εθελοντισμός και η παιδεία», δήλωσε ο κ. Μενεγάκης. «Στον Άγιο Νικόλαο, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία του συντονισμού, της οργάνωσης και της συνεργασίας. Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούμε συλλογικά, προσφέροντας ένα δίχτυ προστασίας σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Σε αυτή την πρόκληση, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Η συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη, θέτοντας τα θεμέλια για μια μελλοντική συνεργασία με απώτερο σκοπό την προστασία και ευημερία των παιδιών.