Ο     Μιχάλης Λεμονής στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας – Ένα λαμπρό παράδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας

Μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Ελούντας. Ο αθλητής Μιχάλης Λεμονής με ευγένεια και προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας να επισκεφτεί στο σχολείο μας και να μιλήσει στους μαθητές μας.

Ο Μιχάλης αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας. Ένα παράδειγμα που δεν τον κατέβαλαν οι εκ γενετής ατυχίες αλλά που χάρη στην οικογένειά του, στους φίλους του, κυρίως όμως την επιμονή και τον αγώνα του κατάφερε να σταθεί όρθιος, να μορφωθεί και να βγει νικητής σε αρκετά αθλήματα πανελληνίων αγώνων, νικητής στη ζωή. Υιοθετώντας το  σύνθημα το «δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω», έκανε πράξη τη ρήση του παππούλη Καζαντζάκη «Μη ρωτάς αν νικάς ή αν νικιέσαι – πολέμα ! », δίνοντάς ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής.

Ο Μιχάλης με απλό τρόπο και μεταδοτικότητα μίλησε στα παιδιά για τον προσωπικό του αγώνα, δέχτηκε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τα παιδιά τις οποίες απάντησε με προθυμία, τους γνώρισε το άθλημα μπότσια το οποίο έχει ενταχθεί τον τελευταίο καιρό στα παραολυμπιακά αθλήματα.
Κυρίως όμως τους μετέδωσε, όχι τόσο με τα λόγια του αλλά με το παράδειγμά του, αρχές και αξίες για τον εθελοντισμό, τα παραολυμπιακά αθλήματα, την ευγενή άμιλλα κυρίως όμως τον τρόπο που ως άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με ιδιαιτερότητα.

Για την αλληλεγγύη και το σεβασμό. Δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελούντας, τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει να κερδίζει νίκες, για να συνεχίσει να μας συγκινεί και να μας εμπνέει με το παράδειγμά του.
                                                                                                                             Μ.Μ.