Ο Μιχάλης Λεμονής και ο Γιώργος Καπελάκης στο Γυμνάσιο Κριτσάς!

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μπορεί να έχει οριστεί ως η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου από το αρμόδιο υπουργείο, όμως για το Γυμνάσιο Κριτσάς είχε αναβληθεί και μεταφέρθηκε χθες, λόγω του ότι ο εκ των προσκεκλημένων τους παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό και εκπαιδευτικοί και μαθητές τον περίμεναν, συνδυάζοντας την με την σημερινή εορτή του Αγίου Νέστορα προστάτη των αθλητών.

Ο ηρακλειώτης κολυμβητής έτυχε θερμής υποδοχής, συνοδευόμενος από τον καλό του φίλο και συναθλητή Μιχάλη Λεμονή. Οι δύο πρωταθλητές της ζωής πρωτίστως αφού εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους και ευχαρίστησαν για την πρόσκληση η οποία τους έγινε από τον διευθυντή του σχολείου Μιχάλη Τσακιράκη και τον γυμναστή Δημήτρη Τζιράκη και γενικότερα όλους τους καθηγητές, μίλησαν στα παιδιά για την καθημερινότητα τους και ιδιαίτερα ο κ. Καπελλάκης ο οποίος τους τόνισε την μεγάλη προσοχή η οποία χρειάζεται να έχουν και να προσέχουν τον εαυτό τους, καθώς ο ίδιος λόγω ενός ατυχήματος σε ηλικία είκοσι ετών βρέθηκε στην κατάσταση την οποία είναι σήμερα, με την υγεία να είναι ότι πιο σημαντικό τους έχει δοθεί και θα πρέπει να τη διαφυλάσσουν.

Εν συνεχεία είπε για το πώς αποφάσισε να ξεκινήσει τον αθλητισμό παρά το κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, φτάνοντας ως τον πρωταθλητισμό από πολύ προσπάθεια όπου η χώρα μας είναι σε υψηλό επίπεδο στην κατηγορία των ΑμεΑ, καθώς από μικρό παιδί πάντα του άρεσε και έκανε διάφορα αθλήματα. Στάθηκε στο πόσο πολύ τον έχει βοηθήσει ο αθλητισμός στην καθημερινότητα και στη ζωή του, καθώς είναι πολύ σημαντικό για κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα για αυτούς που είναι όλη μέρα σε ακινησία. Ακόμη, ζήτησε από παιδιά τα οποία είναι το μέλλον της Ελλάδας να σέβονται τα άτομα με Αναπηρία και να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα τους, μιλώντας με παραδείγματα για τις θέσεις πάρκινγκ των ΑμεΑ τις οποίες πολλοί δεν σέβονται στη χώρα μας, για παρκαρίσματα σε μπάρες αναπήρων κ.α. εν αντιθέσει με το εξωτερικό, όπου ένα άτομο ΑμεΑ μπορεί να είναι αυτόνομο και να κάνει σχεδόν τα πάντα μόνο του.

Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα λεγόμενα των δύο αθλητών δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και στη συνέχεια τους έκαναν δεκάδες ερωτήσεις, τις οποίες Καπελλάκης και Λεμονής δέχθηκαν και απάντησαν με χαρά.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Λεμονής έκανε μια μικρή παρουσίαση και επίδειξη του νέου αγωνίσματος με το οποίο ασχολείται το μπότσια, με τα παιδιά να μη χάνουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν να παίξουν.

 Ο διευθυντής κ. Τσακιράκης έδωσε ως αναμνηστικό της επίσκεψης από ένα βιβλίο με το βίο του Αγίου Νεκταρίου προστάτη των γυμναστών.

Παρών και ο ΠΟΑΝ

Η χθεσινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το γυμνάσιο Κριτσάς ξεκίνησε γνωρίζοντας και μαθαίνοντας σωστά το άθλημα της ποδηλασίας, όπου έγινε μια μικρή παρουσίαση από τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Αγίου Νικολάου Χρήστο Τζώρτζη και τους συνεργάτες του. Τα περισσότερα παιδιά είχαν μαζί και τα ποδήλατα τους παίρνοντας μέρος σε ορισμένες δοκιμασίες και ακολούθησαν απονομές μεταλλίων σε αυτούς που τις πέρασαν με επιτυχίες.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΟΑΝ αναφέρει «Σήμερα (σ.σ. χθες) ο ΠΟΑΝ ήταν καλεσμένος του γυμνασίου Κριτσάς όπου παρουσιάσαμε στα παιδιά τα ποδήλατα και μιλήσαμε μαζί τους προσπαθώντας να τους λύσουμε κάθε απορία που είχαν για το ποδήλατο και γενικά για την χρήση του.

Είχαμε την βοήθεια για την παρουσίαση του διευθυντή του σχολείου και μέλος του ΠΟΑΝ κυρίου Μιχάλη Τσακιράκη και μαζί με τον γυμναστή του σχολείου κύριο Δημήτρη Τζιράκη είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε παιγνίδια δεξιοτεχνίας ποδηλάτου με τα παιδιά!
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και θα χαρούμε να ξανά κάνουμε μαζί με τα παιδιά οποία δράση!!

περιμένουμε όλα τα παιδιά στην ακαδημία μας σαν επισκέπτες για αρχή για να δουν πως δουλεύουμε και προπονούνται τα μέλη της και όσα επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν σαν μέλη της και αυριανοί αθλητές μας!!».